Baljósan indult a turisztikai szezon Görögországban

Görögország rögtön az újranyitás után szembesülni kényszerült azzal, hogy milyen kockázatokkal jár a nemzetközi idegenforgalom újraindítása, miután a Qatar Airways athéni járatának 91 utas közül 12-nek pozitív lett a koronavírus tesztje - adja hírül a guardian.com. Az ország így június 15-ig felfüggesztette az arab államba közlekedő és onnan induló járatokat, a repülő összes utasát karanténba helyezték.

Forrás: sman_5/pixabay.com

„Tudtuk, hogy lehetnek ilyen esetek. Láttuk, mi történhet ezen a nyáron"- mondta Nikolaos Sipsas professzor, a fertőző betegségek szakértője. Mint mondta, az esemény rámutatott arra, hogy milyen kockázatot jelent a turizmus újraindítása.

"A legbiztosabb az lenne, ha nem nyitnánk ki a határokat, de ez hatalmas gazdasági pusztítást jelentene" - mondta Sipsas, aki a görög kormány járványügyi tanácsadó bizottságának is tagja. „Az első, amit tennünk kell, hogy biztonságos és nem biztonságos kategóriákba soroljuk az országokat, ami bizonyos diplomáciai feszültséggel jár, de nálunk prioritást élvez a közegészségügy. "

A fertőzött utasok 14 napig karanténban maradnak a kormány által kijelölt szállodában, a szállásukat fedezi az állam, míg a nem fertőzötteknek csak egy hétig kell elzárva tartózkodniuk, a második tesztig.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek