Hamarosan Törökországba is utazhatunk

Törökország június 10-től fokozatosan tervezi újraindítani a nemzetközi légi járatokat - írta csütörtöki közleményében Adil Karaismailoglu török közlekedésügyi miniszter az MTI híradása szerint.

IsztambulForrás: Mücahit Yıldız/pixabay.com

Június során összesen 40 országba közlekednek majd a repülőgépek, beleértve számos távol-keleti, közép-ázsiai és európai országot, június 15-től például Magyarországot is. Eddig 15 országgal jött létre előzetes megállapodás kölcsönös járatok indításáról.

Az érkezőket a repülőtereken tesztelni fogják, hogy megfertőződtek-e a vírussal, a vizsgált emberek elérhetőségét és törökországi tartózkodási helyét regisztrálják. Az országban bár korlátozott mértékben, de két hónap szünet után hétfőn újraindult a belföldi légi forgalom, amelynek kereteit csütörtöktől még inkább kiszélesítik.

A 83 millió lakosú kis-ázsiai országban sokat lassult a járvány az április 11-ei csúcspont óta, miközben az újonnan regisztrált esetek napi száma továbbra sem csökkent 750 alá.

Ruhsar Pekcan török kereskedelmi miniszter csütörtökön Twitter-üzenetében arról számolt be, hogy az ország az egészségügyi és a biztonsági óvintézkedések betartása mellett újranyitotta az Iránnal és Irakkal közös szárazföldi határátkelőit a nemzetközi áruszállítás előtt, amelyeket február második fele óta zárva tartott.

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek