Idén ez a török város lesz az egyik legmenőbb utazási célpont

Felejtsék el Balit és Míkonoszt! Egy ősi, törökországi kikötőváros manapság a legmenőbb luxus üdülőhely, amit 2020-ban érdemes lehet meglátogatni. Bodrum, Törökország délnyugati részén egy félszigeten található, az Égei-tenger partján. Az Architectural Digest szerint 2020-ban egyértelműen a top utazási célpontok között szerepel majd – írja a Business Insider.

A Szent Péter kastélyForrás: Ad Meskens/Wikipedia

A kikötővárost a törökországi St.Tropeznak is titulálják a luxusszállodák, tengerparti klubok, éttermek és türkizkék vizeit szelő luxusjachtok miatt. A közelmúltban olyan divatos, ötcsillagos szállodák épültek ide, mint a Six Senses Kaplankaya, a Bodrum Edition vagy a Mandarin Oriental, ez utóbbinak két, saját homokfövenyes strandja is van.

A szakértők és örök visszajárók egy feltörekvő helynek írták le a török kikötővárost, ahol hírességek, modellek, felsőbb osztályú bohémok és gazdag elit tagjai fordulnak meg. Az emberek a város számos tengerparti bárjában és éttermében, valamint tengerparti klubjaiban gyűlnek össze.

Az egyik luxus szálloda a sok közül ami Bodrumban találhatóForrás: vedat zorluer/Pixabay

Az éjszakai élet, a luxus butikhotelek és a jachtkikötő mellett Bodrum a 15. század eleji kastélyáról is ismert. Vonzóak bájos, fehérre festett utcái és piacai, ahol az eladók friss és szárított gyümölcsöket, gyógynövényeket, zöldségeket, helyi sajtokat, olajbogyókat, olívaolajat és egyéb termékeket árusítanak.

Bodrum csimosan díszített utcái visszarepítenek a múltbaForrás: yeshimss/Pixabay

Nyáron rengeteg szórakozási lehetőség adott itt, de Bodrum a nyugodtabb szezonokban még vonzóbb. Nem nehéz hát megérteni, hogy miért veheti át a felkapott Míkonosz, Bali vagy éppen St. Tropez helyét.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek