Ha minden a tervek szerint halad, megkezdődhet a beutazás Németországba

 A német kormány június 15-től visszavonja a koronavírus-járvány miatt az Európai Unió (EU) valamennyi tagországára kiadott utazási figyelmeztetését - jelentette be a külügyminiszter Berlinben. Ettől kezdve országonként összeállított tájékoztatók és javaslatok váltják fel az utazástól nyomatékosan eltanácsoló általános figyelmeztetéseket.

Miltenberg, BajorországForrás: Shutterstock.com

Az EU-s tagállamok mellett a schengeni övezet EU-n kívüli országai, és az Egyesült Királyság esetében is ezt a megoldást alkalmazzák, azonban az olyan országoktól, mint például az Egyesült Királyság továbbra is nyomatékosan eltanácsolják a németeket, mert ott két hétre karanténba kell vonulnia mindenkinek, aki belép az országba – mondta a német külügyminiszter.

Ebbe a sávba tartozik egyelőre Norvégia és Spanyolország is, mivel egyelőre mindkét országban fennáll a beutazási tilalom. A spanyoloknál várhatóan június 21-ig. Amint változnak a szabályok, a német kormány is tájékoztatóval, javaslatokkal váltja fel a figyelmeztetést.

A közleményben elhangzott az is, hogy amint az általános figyelmeztetés sem volt "utazási tilalom", úgy a tájékoztatók és javaslatok sora sem jelent "meghívást utazásra".

Az embereknek önállóan, felelősen kell dönteniük, és tudniuk kell, hogy a kormány nem indít ismét olyan nagyszabású hazaszállítási műveletet, mint a járvány elején, kora tavasszal, amikor külföldön rekedt németek tömegeit juttatták vissza hazájukba.

Az úgynevezett harmadik országokról szóló figyelmeztetést egyelőre nem vonják vissza, ebben az ügyben bevárják az Európai Bizottság javaslatait. A német kormány március 17-én példa nélküli módon a világ valamennyi országára utazási figyelmeztetést adott ki a koronavírus-járvány miatt. A hazaszállítási műveletben pedig 240 ezer embert juttattak haza.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek