A koronavírus miatt kiürült a világ leghíresebb tengerpartja

  A Copacabana Beach a világ legismertebb strandja a brazil Rio de Janeiróban, melynek partját számtalan bár, és korábban mindig gondtalan fürdőzők tömege lepte el, ahol még a rendőri jelenlét sem állította meg a táncot. A strand most kong az ürességtől. 

  Máskor fürdőzők és napozók tömege lepi el a híres partszakasztForrás: Flickr/Wikipedia

  Az üzletek, éttermek, bárok, és a tengerparti kioszkok többsége bezárt. A koronavírus-járvány ide is begyűrűzött. Fürdőruha helyett jeleneleg az arcmaszk viselete jellemző. Még a zene is csendesen szól, helyette rendőrségi sziréna figyelmezteti a vonakodó helyieket, hogy hagyják el a tengerpartot.

  Hagosbeszélőn keresztül is felszólítják a lézengőket, hogy jöjjenek le a homokos partról. Fernando Melo ezredes szerint a helyiek többsége betartja a strand bezárására vonatkozó intézkedéseket, ám egy-két ember mindig megszegi a szabályokat.

  Kezdetben az emberek nem hitték el, hogy járványveszély van, összejöveteleket tartottak itt és partiztak egész éjjel. Az iskolákat bezárták, az emberek pedig kijöttek ide a gyermekeikkel a homokba játszani

  - mondta el az ezredes.

  Most már jobb a heylzet de a kocogók, gyalogosok és kutyások továbbra is a part mentén sétálnak. Egy csoport hiányzik: a turistáké. A külföldiek belépését átmenetileg betiltották Brazíliában is. A szörfösök és a kocogók tovább folytatják a sportolást, bár a futók közül többen jelezték, hogy nehezükre esik maszkban futni. Időnként röplabda mérkőzéseket is tartanak.

  A tengerpart ikonikus szállodája, a Belmont Hotel 97 év alatt először zárt be. A Copacabanat jellemző lüktetés megszűnt, helyét a növekvő félelem vette át, hogy mikor fog visszatérni ide az élet, és hogy ugyanolyan örömteli lesz-e, mint korábban – írja a CNN.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!