Feloldották a világ egyik legszigorúbb karanténját is

  Emberek milliói tértek vissza a munkába a Fülöp-szigetek fővárosában, Manilában, miután június 1-én feloldották a világ egyik legszigorúbb és leghosszabb karanténját. A lakosok immár hatósági engedély nélkül hagyhatják el otthonaikat, és újraindult a tömegközlekedés, járnak a vonatok és a buszok, bár ritkábban, így az ingázóknak órákig kell várakozniuk, és nem is mindenki fér fel a járatokra - adja hírül a reuters.com.

  Leragasztott ülések az egyik vonatonForrás: AFP/Ted Aljibe

  Délkelet-Ázsián belül a Fülöp-szigetek a harmadik legmagasabb koronavírus-esetszámot könyvelte el, míg a halálesetek számát tekintve a második helyen áll. Az intézkedések a világ legszigorúbbjai közé tartoztak a kínai Vuhanéihoz hasonlóan, túlszárnyalva az európai szabályozásokat.

  A lezárásokon már korábban enyhítettek Manila környékének kisebb városaiban. Az ország most a védekezés és a gazdaság újraindítása között próbál egyensúlyozni, miközben 30 éve nem látott megszorítások előtt áll.

  A korlátozások enyhítéséről szóló döntés előtt ugyan nőtt az esetek száma, de az egészségügyi hatóságok ezt a tesztek megnövekedett számának tulajdonítják.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!