Egy térkép, amely haikut ír a városokról

  A Satellite Studio csapata OpenStreetMap Haiku néven olyan térképet alkotott, amely külön haikut generál az egyes településekhez, illetve azon belül a különböző területekhez is, az OpenStreetMap adatainak felhasználásával - derül ki a Travel and Leisure híréből.

  Forrás: satellitestud.io

  Mint a tervezők elmondták, a projektet Naho Matsuda Every Thing Every Time (Minden Mindig) című műve inspirálta, amelyet a szerző gyakorlatiatlan költészetnek nevezett, mert adathalmazokból, és a városban elhelyezett érzékelőkből jött létre.

  „Ez a projekt egyszerűen lenyűgözött minket, a maga idejében frissnek és pimasznak tűnt, és rávilágított az intelligens városok stichjeire" - mondta a csapat inspirációjáról és arról, hogy miért akarták megalkotni saját verziójukat a témában.

  Az alkalmazáshoz a csapat olyan adatokat használt, mint a helyszínen található szupermarketek, üzletek, a helyi levegőminőség vagy az időjárás.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!