Óriási macska tartotta rettegésben egy londoni ház lakóit

Felfegyverzett rendőrök vonultak ki egy észak-londoni házhoz május 25-én este, miután bejelentést kaptak arról, hogy egy „nagy macska" sétálgat a hátsó kertben. A rémült lakosok valóban lefotózták az állatot. Egy közelben lakó kiírta a Twitterre, hogy sok rendőrautó vonult ki, és helikopter köröz a feje felett. A rendfenntartókhoz állatszakértő is csatlakozott, és körülvették a macskát, de nem tudták elkapni – írja a The Sun.

Első látásra valóban kétséges, hogy ha egy ilyen állattal találkozunk, elmeneküljünk vagy odafussunk megsimogtniForrás: Lea Rae/Shutterstock

Május 25-én, hétfőn kb. 21.00 órakor hívták a rendőrséget, hogy bejelentést tegyenek egy nagy macskáról, amelyet egy kertben láttak a Winnington Road 2-ben - mondta a szóvivő. A rendőrség szerint az állat nem jelent veszélyt a lakosságra, és támadásokról sem számoltak be. A fegyveres rendőröket később leállították – tette hozzá.

Miután egy állatszakértőnek is sikerült szemrevételeznie a macskát, arra a következtetésre jutottak, hogy egy szavanna macskával van dolguk, amit nem gondolnak veszélyesnek vagy a lakosságot fenyegetőnek. Valószínűleg egy Bishop Avenue-i házból szökhetett ki, amelyet gyakran „milliárdosok sorának" neveznek. Mindenesetre ez a látvány fogadta a lakókat a kertben. 

A szavanna macskákat vonzó, egzotikus háziállatoknak tekintik a tulajdonosok, és először az 1980-as években tenyésztették az Egyesült Királyságban. Az afrikai serval és egy házimacska hibridjei. A serval macskák és más vadon élő fajták illegálisak az Egyesült Királyságban, de magánkertekben mégis gyakran tartják őket.

A mostani eset nem az első volt, amikor egy ekkora macska félelmet keltett Hampstead-ben. Tavaly egy pánikba esett anya, két kisgyermeke körül talált egy ólálkodó „szupermacskát", amely felbukkant a kertükben.

Az anya a négyéves fiát és ötéves lányát félelemtől rettegve találta a leopárdfoltos vadállat társaságában.

„A szívem majd' kiugrott a mellkasomból. Magasabb volt, mint a gyerekeim, és ahogy közöttük körözött, vicsorgott rájuk. Először azt hittem, hogy gepárd vagy valami hasonló állat, ami elmenekült az állatkertből" – mesélte.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek