Még kétséges, hogy Mongtenegró fővárosa az e-kétkerekűek városa lesz

Felvirágoztatnák az elektromos kétkerekű közlekedést a montenegrói fővárosban, de nem mindenki ért egyet az e-járgányok elterjedésével. A rendőrök szerint ezek az eszközök nem felelnek meg a forgalmi szabályoknak.

Egyre népszerűbbek az elektromos rollerekForrás: Pixabay / Készítette: Janik Lipke

Podgorica vezetősége május 5-én jelentette be, hogy jelentős összeggel támogatja az elektromos rollerek vásárlását, hogy ezzel is környezettudatosabbá tegyék a közlekedést. A helyiek május 20-ig, azaz holnapig jelenthetik be, ha igényelnék a támogatást, amit az elektromos rollerek mellett, e-kerékpárok vásárlására is kérhetnek.

A montenegrói főváros 20 ezer eurót különített el erre a célra a költségvetésből. Egy polgár 100 eurót igényelhet kerékpár vásárlására, 200 eurót pedig e-roller vételre.

A rendőröknek nem tetszik a kezdeményezés, mert attól tartanak, hogy ezek a közlekedési eszközök káoszt és baleseteket okoznának az utakon. Ezért arra kérték meg a vezetőségét, hogy mielőbb fújják le az akciót.

Szerintük akkor lenne ésszerű megengedni az elektromos kétkerekűk elterjedését az utakon, ha a városban életbe lép a használatukra vonatkozó törvény - tudtuk meg a szerb 021.rs híréből.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek