Ingyenes lett a tömegközlekedés Szkopjéban

  Macedónia fővárosában, Szkopjéban ingyenessé tették a tömegközlekedést, a parkolási díjakat pedig megduplázták. Ezzel azt szeretnék elérni, hogy kevesebben közlekedjenek autóval a városban, ugyanis a levegő szennyezettsége már a kritikus határt súrolja.

  Szennyezett a levegő MacedóniábanForrás: shutterstock / Készítette: amyrxa

  Macedóniában a rendkívüli légszennyezettség oka - a mostani szélcsendes időjárás mellett - az, hogy zömmel fával fűtenek, továbbá, hogy sok a régi gépjármű. Jelenleg több város levegőjében szélsőségesen magas a mérgező részecskék aránya - az utóbbi napokban a megengedett határérték tízszerese -, ezért még a diákok téli szünidejét is meghosszabbították néhány nappal – írja a vajdasági Magyar Szó napilap.

  Nemrég egy szerbiai városban, Jagodinában is bejelentették, hogy februártól bárki ingyen utazhat a városi buszokon. Az a kezdeményezés, a macedóniaival ellentétben, már turisztikai céllal született.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!