Nem fogják elhinni, hogyan szállítják az élelmet egy walesi településen

Az idősebb walesi lakosoknak – akik karanténba vonultak a koronavírus-járvány idejére – a szükséges élelmiszereket egy láma szállítja. Max, a walesi Pembrokeshireből származó láma kiveszi részét a segítségből a walesi völgyben élő családok és nyugdíjasok nagy örömére. Az ottani helyi utakat nehéz lenne járművekkel elérni, a lámaszállítás pedig kiváló környezetbarát alternatívát jelent.

A lámák kiváló teherhordó állatok - illusztrációForrás: Todd MacDonald/Pixabay

Hogy kerülnek oda lámák? Egy közeli, lámákkal foglalkozó társaság helyi érdekességként különböző kirándulásokat, fotózásokat és egyéb lámás programokat kínál. A 2017-ben született Max gondozója elmondta, hogy néhány helyi út magántulajdonú, rosszul karbantartott vagy nehéz összkerék meghajtású jármű nélkül használni, ezért Maxot a falu házaihoz irányította.

A helyi lakosok a láma munkáját a hagyományos vásárlás hatalmas javulásaként üdvözölték. Az élelmiszereket a házak bejáratánál hagyják, hogy ott begyűjthessék azokat. Matthew Yorke, a Pembrokeshire Llamas igazgatója elmondta:

Max a lezárás kezdete óta szállítja az ételt a helyi szomszédainkhoz. Tudjuk, hogy sok idős ember van közöttük, akik valószínűleg nem tudnak elmenni, hogy beszerezzék amire szükségük van, tehát azt gondoltuk, hogy ez nagyszerű segítség."

Az igazgató azt is hozzátette, hogy mindenki szereti a lámákat, de különösen most élvezik Max társaságát, hogy tudják, mennyit segít – írja az Evening Standard.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek