Új természeti parkkal bővülhet Horvátország

  Horvátországban jelenleg 11 természeti és 8 nemzeti park várja a természetjárókat, de úgy fest, hamarosan egy újabb természeti parkkal bővül a kínálat.

  A Dinári-hegység része HorvátországbanForrás: Shutterstock / Készítette: Natasa Kirin

  A horvát Hr Turizam idegenforgalmi magazin arról ír, hogy már folynak a megbeszélések az új Dinári-Természeti Park létrehozásáról, amely a Dinári-hegység természeti értékeit védené és népszerűsítené.

  A park geológiai értékekben gazdag, a Krka és a Cetina mellékfolyói és élőviláguk, erdei útvonalak, régészeti lelőhelyek, barlangok, kulturális értékek, színes állat- és növényvilág fogadja majd a látogatókat.

  A Dinári-hegység legmagasabb pontja Horvátországban 1831 méter, és már most is sok külföldi turista indul el, hogy meghódítsa a hegyvidéket. Itt található például a népszerű Via Dinarica útvonal, amely hegymászóknak, kerékpárosoknak és kirándulóknak is nagyszerű terepet kínál.

  A Via Dinarica három fő útvonalból áll: Kék útvonala az adriai partot követve köti össze a Dinári-hegyek tengerparti útjait, a Fehér útvonal a magas Dinaridákat foglalja magában, a Zöld útvonal pedig a Dinaridák szárazföldi oldalát mutatja be. A térség természeti parkká nyilvánításáról június 1-jéig folynak a megbeszélések.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek