Korlátozzák a fürdőzési lehetőségeket a horvát nemzeti parkban

  Aki szeretne megmártózni a Krka Nemzeti Park kristálytiszta vizében, az az idén még korlátozások nélkül megteheti, de jövőre már tiltani fogják a a park jelentős területén az efajta kikapcsolódást - tudtuk meg a horvát Večernji lap híréből.

  Fürdőzők a Krka Nemzeti ParkbanForrás: Pixabay / Készítette: HanxSony

  A Krka Nemzeti Park védelméről szóló rendelet már hatályba lépett, de a fürdési tilalom csak 2021. január 1-jétől érvényes. A turistáknak szinte az egész park területén megtiltják a csobbanást, hogy ezzel is védjék a park természeti értékeit, a víz ökoszisztémáját és csökkentsék a balesetek számát. Az elmúlt négy évben ugyanis öt turista fulladt itt vízbe.

  A helyiek döntése alapján csak a két legnépszerűbb fürdőhelyet hagyják nyitva a látogatók előtt: a Visovačko-tó strandján és a Roško-vízesés lábánál továbbra is lehet majd mártózni az erre kijelölt helyen.

  A parkban már most is érvényes néhány korlátozás, például az, hogy nem tartózkodhat egyszerre 10 ezernél több turista a területen.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!