Új látványosságot nyitottak meg a horvát nemzeti parkban

Új turisztikai látványosságnak örülhetnek a horvátok: Kucu Panonskog mora, azaz a Pannon-Tenger Háza névvel edukációs központot nyitottak Pozsega-Szlavónia megyében. Jelenleg ez az egyetlen olyan hely, ahol körbejárhatja és megismerheti Szlavónia valamikori élővilágát.

A Papuk Nemzeti Park múltját ismerhetik meg az új intézménybenForrás: Shutterstock / Készítette: goran_safarek

A Papuk Nemzeti Park már tavaly is rekordot döntött az oda látogató turisták számával, most ez az új látványosság még több érdeklődőt vonzhat a térségre - írja a horvát Hr Turizam idegenforgalmi magazin.

Szlavónia valamikor a Pannon-tengerszigete volt, ahol ma már kihalt orrszarvúk sétálgattak, és körülötte olyan cápák úszkáltak, amelyek napjainkban már szintén nem láthatók a természetben.

A néhai élőlények múltjáról ma már a térségben fellelt fosszíliák árulkodnak, és ezek a régi leletek kaptak most új otthont a nemzeti park komplexumában.

Ezt a látogatóközpontot 2019 végén nyitották meg, a 158 négyzetméteres területen a kiállítási csarnokokon kívül többfunkciós tantermek vannak, ahol interaktív előadásokat tartanak, továbbá egy szabadtéri oktatótér és egy ajándékbolt is helyet kapott.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek