Ezt a filmfesztivált a többivel ellentétben nem mondják le

Szabadkát a fesztiválok városának is nevezik, az egyik legkiemelkedőbb rendezvénye az Európai Filmek Palicsi Fesztiválja. Idén már 27. alkalommal kerülne megrendezésre, egy korábban meghatározott dátum szerint július 18-a és 24-e között.

A palicsi Nyári színpad a filmfesztivál fő helyszíneForrás: Shutterstock / Készítette: Andrej Antic

Habár a járványhelyzet enyhülni látszik, még mindig tilos a tömeges rendezvények megtartása, ezért nem csoda, hogy számos országban sorra mondják le a nagy nyári rendezvényeket. Idén elmarad a cannes-i és a Karlovy Vary filmfesztiválok is. A palicsiak viszont optimistán készülnek az idei rendezvényre - tudtuk meg a vajdasági Magyar Szó napilap cikkéből.

Mivel a helyzet jó irányba látszik stabilizálódni, abban bíznak, hogy a nyár közepén már lehetőség lesz a fesztiválozásra. Akár arra is nyitottak, hogy néhány hetet csúsztassák az eseményt, de a lemondását egylőre nem tervezik.

Megnehezíti a szervezést, hogy nem tudják, milyen óvintézkedéseknek, szabályoknak kell megfelelniük, illetve az is kérdéses, hogy mely korábbi helyszíneket használhatják a vetítésekre. Az viszont a rendezvény mellett szól, hogy a filmeket minden évben a szabadban nézheti meg a közönség, mégpedig Palics hangulatos Nyári színpadán.

Előreláthatóan kevesebb jegyet adhatnak el az idei vetítésekre, mint korábban, mivel minden bizonnyal nem tölthetik meg a nézőteret. Az is kérdéses még, hogy a külföldieknek lehetőségük lesz-e élőben megnézni a filmeket, vagy kénytelenek lesznek csupán belföldi nézőközönségnek bemutatni a filmalkotásokat.

Ami viszont bizonyos, hogy a mozik jó ideje nem működnek, ezért a szervezők szerint a megszokottnál is nagyobb igény lenne a szabadtéri vetítésre. A filmek bemutatásának pontos időpontját hamarosan bejelentik.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek