Harmincezer négyzetméteren épül a bécsi okosváros szuperparkja

Az okosvárosnak is nevezett, ultramodern bécsi városrészben, az Aspern Seestadtban épül harmincezer négyzetméteren egy új multifunkciós park, amiben helyet kapnak esőkertek, játszóterek, sportolásra alkalmas eszközök, kutyafuttató, ivókutak, és persze rengeteg zöld is, a lakók örömére.

A bécsi Aspern Seestadt városrészben ez lesz a negyedik, hasonlóan nagy közparkForrás: © MA 18 C. Fürthner

Az új közpark az Elinor-Ostrom Park nevet kapta, és előreláthatólag 2021-re épül meg, így ezzel a negyedik hasonló park lesz Aspernben. A hatalmas zöldfelület Bécs többi parkjához hasonlóan nagyban hozzájárul a nyári hősziget-jelenség ellensúlyozásához, ezzel pedig Bécs még közelebb kerül ahhoz, hogy "klímavédelmi mintavárossá" váljon. A park megépülésével még több lehetőségük lesz a környékbelieknek ha friss levegőt szívnának, vagy sportolni szeretnének, ami azért különösen fontos, mert a jövőben várhatóan az átlagosnál magasabb lesz a gyerekek és fiatalkorúak száma a kerületben.

Aspern Seestadtban 2021-ben készül el, addig rengeteg növényt ültetnek majd el, hogy árnyékot vessenekForrás: © MA 18 C. Fürthner

A harmincezer négyzetméteren elterülő parkban 170 fa árnyékában hűsölhetnek majd az asperniek és helyet kap itt többek között egy vízijátszótér is. Utóbbiban spriccelő pumpák, vízsugarak, egy hatvan négyzetméteres homokozó, két hintahajó, három függőágy, egyensúlyozó- és mászóeszközök, két torony és tizennégy szikla (ún. vándorkő) szolgálja majd a gyerekek (és felnőttek) szórakozását.

A gyerekek itt nem fognak unatkozniForrás: © MA 18 C. Fürthner

A napsugarak ellen árnyékoló pergolával szerelik fel a játszóteret. A park déli részén ezen kívül egy különböző forgalmi akadályokkal, például villamossínnel felszerelt biciklis játszótéren gyakorolhatják a kicsik a különféle közlekedési helyzeteket. Aki sportolni szeretne, talál itt röplabda-, streetball-, kosárlabda- és focipályát, illetve kültéri fitneszpark és parkour pálya is épül. A három ivókút és a hatszázhúsz négyzetméteres kutyafuttató méginkább vonzóvá teszi a parkot, amely természetesen akadálymentesített lesz, így minden igényt kielégít majd – tudtuk meg Bécs Város Külképviseleti Irodájának sajtóközleményéből.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek