Kiderült, milyen szabályok mellett nyitnak ki a bécsi fürdők

Jó hír, hogy május 29-én megnyit az összes bécsi fürdő, amely a főváros üzemeltetése alatt működik. Ez összesen 38 fürdőkomplexum újranyitását jelenti. A lubickolás azonban nem lesz olyan felhőtlen, mint korábban – a fürdőzőknek bizonyos egészségügyi szabályoknak kell eleget tenniük.

Több korlátozásnak kell majd megfelelniük a bécsi fürdőzőknek - illusztrációForrás: Pixabay / Készítette: PublicDomainPictures

Minden egyes fürdőben meghatározzák majd a maximum vendégszámot, amely mellett biztosítható lesz a szükséges távolságok betartása. Ezen felül az sem lesz mindegy, hogy egy medencén belül hányan tartózkodnak. A főváros komplexumaiban minden medencét üzembe helyeznek, sőt még a sportpályák is nyitva lesznek, így akár röplabdázni vagy teniszezni is lehet. A szaunák viszont egyelőre zárva maradnak.

Arról, hogy mennyi szabad férőhely van egy-egy létesítményben, a vendégek a bejáratnál tájékozódhatnak, de egy online rendszert is bevezetnek, amely révén már otthonról megtudható lesz, mennyire telítettek a fürdők.

Szintén fontos tudnivaló, hogy az újranyitás idején a fürdők új jegyárakat vezetnek be, ami azt jelenti, hogy kedvezményesebben lehet belépőt vásárolni, mint korábban:

a gyerekeknek 1 euró, a diákoknak 2 euró, a felnőtteknek pedig 3 euró lesz a jegy.

A kerek összegű jegyárakkal a gyors beléptetést szeretnék elérni, azaz így kerülnék el a nagyobb sorok kialakulását. Szintén ezt a célt szolgálja majd az online jegyvásárlás lehetősége is - írja a Termál Online.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek