A bécsi lakosokat is bevonják az új nemzetközi buszpályaudvar tervezésébe

Korszerű, nemzetközi busz-pályaudvarral tervezik kiegészíteni az osztrák főváros közlekedési rendszerét. Az új bécsi pályaudvar hamarosan a tervezési fázisba lép.

Hamarosan új, korszerű pályaudvaron lehet várni a nemzetközi buszokat Bécsben - illusztrációForrás: Shutterstock / Készítette: Art Konovalov

Az új terminál a második kerületben lévő Leopoldstadtban kap majd helyet, ahonnan metróval hét perc alatt elérhető a belváros. Az új buszpályaudvar a reptér és a vasúti főpályaudvar mellett a harmadik pillére lesz a bécsi személyszállításnak, így a helyi turizmusnak is, ezért a főváros kiemelt prioritásként kezeli az építkezést – írja az ORF.

A tervezésbe a bécsieket is bevonják, akikkel a következő hetekben részletesen megismertetik a projektet. Ezután a lakók megfogalmazhatják észrevételeiket és módosítási javaslatokkal élhetnek.

Az új távolsági buszpályaudvart korszerű, digitálisan felszerelt épületben alakítják ki. Több mint harminc buszmegálló szolgálja ki az érkező és induló járatokat, illetve kijelzőrendszerekkel felszerelt várótermek, valamint kávézók és különféle üzletek kapnak majd itt helyet.

A városvezetés egyéb potenciális gazdasági lehetőségeket is lát a fejlesztésben, ezért további 35 ezer négyzetméteren hotel és irodahelyiségek is épülnek. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek