Elkezdték építeni a világ legnagyobb focistadionját

Az Evergrande Csoport megkezdte a világ legnagyobb, 100 000 ülőhelyes labdarúgóstadionjának építését a kínai Kanton (Guangzhou) városában. A Lótuszvirág Stadionnak is nevezett Guangzhou Evergrande labdarúgó-stadion építése április 16-án kezdődött, és körülbelül 12 milliárd jüanba (1,7 milliárd USA dollár) fog kerülni. A stadion ad majd otthont a Kínai Szuperligának, a Guangzhou Evergrande-nak. A Lótuszvirág Stadion befogadóképessége felülmúlja majd a barcelonai Camp Nou stadionét, amit eddig a világ legnagyobb futballstadionjaként tartottak számon – írja a Manorama Online.

A Kínaiak hagyományos virágának mintájára terveztékForrás: Youtube

Továbbra is Észak-Korea Rungrado május 1-i stadionja marad a világ legnagyobb sportstadionja, körülbelül 114 000 ülőhellyel, amit több sportág versenyének megrendezésére építettek. A legnagyobb focistadion eddig a Camp Nou, ami kicsivel több mint 99 000 ember befogadására képes.

A lótusz kialakítását Hasan Syed, sanghaji székhelyű tervező alkotta meg, és azért választotta, ezt a formát mert a lótusz egy hagyományos kínai virág. A stadion szórakoztató, kereskedelmi és éttermi részeket is magában foglalna, és valószínűleg 2022 végére készül el. Így fog festeni.

A társaság azt mondta, hogy azért építik fel ezt a stadiont, mert Kínának nincs elegendő professzionális, kifejezetten labdarúgás céljára épített stadionja, és azt remélik, hogy a létesítmény elősegíti a kínai labdarúgás fellendülését. Az Evergrande további két, mintegy 80 000 kapacitású stadion építését tervezi Kínában, hozzátéve, hogy ezen létesítmények tervei jelenleg éppen elbírálás alatt állnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek