Megszületett a döntés: Olaszországban ekkor nyitják ki a szállodákat

Tegnap már beszámoltunk arról, hogy Olaszországban elsőként Róma és Firenze megnyitotta egy-egy repülőterét, és most már az a dátum is megvan, amikor a taljánoknál újra indul a turizmus. Ez pedig a tervek szerint június elseje lesz. De ahhoz, hogy minden zökkenőmentesen menjen, a szállodáknak és a vendégeknek is alkalmazkodniuk kell a helyzethet.

Egész Olaszországban startra készen várják a júniustForrás: travelspot/Pixabay

Az olasz hotelek belső tereit például úgy kell kialakítani, hogy biztosítani tudják a vendégek számára a társadalmi távolságtartást, és azt a biztonsági protokollt, amelyet az elmúlt napokban több szállodalánc, a Federalberghi, a Confindustria Alberghi és az Assohotel Confesercenti állítottak össze.

A toszkán vidéken található Tenuta di Artimino négycsillagos szálloda már neki is veselkedett a változtatásoknak. Ezek között szerepel a helyiségek átszervezése és rendszeres fertőtlenítése. A tulajdonosok biztonsági szakértőkkel is konzultálnak, hogyan lehet megszervezni az 1600-ban épült villaépület közösségi tereinek használatát úgy, hogy minden biztonságosan hozzáférhető legyen a vendégek számára.

Általánosan is nagy feladat hárul a szállodákra, hotelekre és apartman szállásokra, mivel nem csak a vendégszobákat és tereket, hanem a személyzeti részeket is felül kell vizsgálni, a konyhától a wellnessközponton keresztül az irodákig. Szerencsére sok más szálloda és üdülőhely is neki állt már az intézkedéseknek és gőzerővel készülnek a június elsejei újranyitásra.

A turizmusból élő települések, a legkisebb szállásadó helyeket is bevonva keményen dolgoznak, hogy június 1-ig minden készen álljon az első turisták fogadására.

Bardolinóban, egy Garda-tónál található gyönyörű településen – amely kiváló boráról is híres – például már visszafelé számolják a napokat, hogy kinyithassanak. A városházát négy héten keresztül minden vasárnap más színnel világítják ki. A vörössel kezdik, ami, az "erő és a nap színe".

Bardolino kikötőjébenForrás: Shutterstock.com / Lukasz Szwaj

"De a vörös a Vöröskereszt színe is, amely szintén fontos munkát végzett ebben a városban, és amelynek világnapja május 8." – emlékezett meg a dátumról a város kulturális tanácsosa. A városháza megvilágításához speciális vetítőket használnak, amelyek az épületet jól láthatóvá teszik a Garda-tó másik oldaláról is.

A továbbiakban a városháza sárga, kék és narancssárga színben pompázik majd. Bardolinóhoz hasonlóan sok más olasz önkormányzat is beindítja a turisztikai vállalkozásokat annak érdekében, hogy az első vendégek érkezéséig mindennel elkészüljenek – írja a Si Viaggia.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek