Igazán hangulatos kisfilmeket készített Zágráb a turistáknak

A Zágráb karantén arcát bemutató online fotókiállítás után két hangulatos kisfilmmel mutatják be a turistáknak, miként vár vissza mindenkit a horvát főváros.

Zágráb látképe a magasbólForrás: Shutterstock / Készítette: xbrchx

A helyi turisztikai hivatal egy #ZagrebLovesYou elnevezésű kampányt indított városa népszerűsítésére, amely részeként narrációval illetve felirattal ellátott hangulatos képsorokat mutatnak be. Aki beleles a kisfilmekbe, beleláthat a város romantikájába, fesztiválhangulatába, kirándulóhelyeibe, illetve a földrengés és járványhelyzet idején történt nehézségeibe is. 

Zagreb Loves You, vagyis Zágráb szeret téged című összeállítást Rob Reider, amerikai Emmy-díjas színész, komikus, filmkészítő narrálta – tudtuk meg a horvát Hr Turizam cikkéből.

A másik kisfilm az előzőhöz hasonlóan a város újbóli meglátogatására invitálja a turistákat. Aki végignézi a Zagreb. Be There. Again... című alkotást, az valószínűleg meg is kíván egy oda vezető kiruccanást:

 A nem mindennapi turisztikai filmekkel azt szerették volna megmutatni, hogy Zágráb képe egy rövid időre valóban eltorzult a korábbi arcához képest, de hisznek benne, hogy rövidesen újra megtelik élettel és látogatókkal. A kampányuk célja az volt, hogy szép emlékeket idézzenek fel a már náluk járt vendégeikben, és közöljék, hogy mindenkit visszavárnak.

Aki úgy dönt, hogy idén szeretné újra átélni a horvát főváros hangulatát, az jó, ha tudja, hogy milyen intézkedések várhatók a határátlépés során.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek