Hátborzongató szellemfalut kapott lencsevégre egy fotós Dubaj mellett

Az Egyesült Arab Emírségekről a legtöbbünknek először talán a futurisztikus felhőkarcolók, a luxusszállodák és a megabevásárlóközpontok jutnak eszébe. Egy brit fotós azonban most megmutatja a csillogó közel-keleti ország pusztuló és egyben misztikus oldalát is - adja hírül a Daily Mail.

Forrás: Alexander Mcnabb/commons.wikimedia.org

Jade Brimfield borzongató képeket és drónfelvételeket készített egy Dubajtól 37 mérföldre fekvő, Al Madam közelében található szellemvárosról, amelynek épületeit - néhány házát és mecsetét - lassan elnyeli a homok.

A fotós a MailOnline Travelnek mesélt az élményeiről. Mint mondta, „annyira nyugodt és csöndes volt minden, mintha csak a miénk lenne az egész város. Amikor azonban a nap lenyugodott és feltámadt a szél, egyre hátborzongatóbb lett a hangulat".

Pontosan nem lehet tudni, hogy miért hagyták el a lakosok a kis falut, amelynek egyes részei még az 1980-as években épültek. A helyi legenda szerint egy dzsinnn suhant keresztül a településen, és űzte el a lakosokat. Az elméletek szerint azonban az, hogy a sivatagi homok terjedése tette élhetetlenné a falut.

Manapság a hely egyre népszerűbb a fotósok és instagrammerek körében, akik rövid kirándulás keretében jönnek ide Dubajból, hogy megragadják a kísérteties hangulatot.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek