Hátborzongató szellemfalut kapott lencsevégre egy fotós Dubaj mellett

  Az Egyesült Arab Emírségekről a legtöbbünknek először talán a futurisztikus felhőkarcolók, a luxusszállodák és a megabevásárlóközpontok jutnak eszébe. Egy brit fotós azonban most megmutatja a csillogó közel-keleti ország pusztuló és egyben misztikus oldalát is - adja hírül a Daily Mail.

  Forrás: Alexander Mcnabb/commons.wikimedia.org

  Jade Brimfield borzongató képeket és drónfelvételeket készített egy Dubajtól 37 mérföldre fekvő, Al Madam közelében található szellemvárosról, amelynek épületeit - néhány házát és mecsetét - lassan elnyeli a homok.

  A fotós a MailOnline Travelnek mesélt az élményeiről. Mint mondta, „annyira nyugodt és csöndes volt minden, mintha csak a miénk lenne az egész város. Amikor azonban a nap lenyugodott és feltámadt a szél, egyre hátborzongatóbb lett a hangulat".

  Pontosan nem lehet tudni, hogy miért hagyták el a lakosok a kis falut, amelynek egyes részei még az 1980-as években épültek. A helyi legenda szerint egy dzsinnn suhant keresztül a településen, és űzte el a lakosokat. Az elméletek szerint azonban az, hogy a sivatagi homok terjedése tette élhetetlenné a falut.

  Manapság a hely egyre népszerűbb a fotósok és instagrammerek körében, akik rövid kirándulás keretében jönnek ide Dubajból, hogy megragadják a kísérteties hangulatot.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!