Az uralkodók nyitották meg a dubaji világkiállítás központját

Látogatást tettek a dubaji vezetők a 2020-as világkiállítás központjába: Mohammed bin Rásid Ál Maktúm, az Egyesült Arab Emírségek alelnöke, és Mohamed bin Zayed Al Nahyan, Abu-Dzabi koronahercege megnyitották az Al Wasl Plazat, a 2020-as dubaji világkiállítás központját – írja a Breaking Travel  News. 

Középen az Al Wasl Plaza hatalmas kupolájaForrás: expo2020dubai.com

Tavaly az Al Wasl Plaza 22,5 méter átmérőjű acélvázas kupoláját több mint 800 mérnök tizennyolc hidraulikus emelő segítségével tette a helyére. A kupola súlya 550 tonnát nyom, és mindössze három milliméter hibahatárral kellett a helyére illeszteniük.

A helyszínen tett látogatásuk során a vezetőket körbevezetették a plázában és az EXPO területén, ahol majd fogadják a világkiállításon részt vevő 192 országot és a látogatók millióit.

Így néz ki az egyik  EXPO-helyszín tervrajzonForrás: expo2020dubai.com

"Az elmúlt 50 év eredményét ünnepelhetjük most. Az Egyesült Arab Emírségek polgárai és lakosai erőfeszítéseiknek, valamint mindazoknak köszönhetően, akik hozzájárultak a sikerhez és a fellendüléshez, a 2020-as EXPO a következő 50 év eredményességének és sikerének kezdete lesz" – mondta Rásid Ál Maktúm, aki megnyitotta az Al Wasl Plazát, majd a túra végén fényképeket készített az Expo 2020 csapatával.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek