A svájci nagykövetség ablakból jódlizásra biztatja az embereket

A világ minden táján emberek milliói szorultak karanténba, és míg vannak, akiket a szeretteik vesznek körül, mások egyedül maradtak. Akárhogy is legyen, a bezártság monotonitása mindenkire hat. Az Egyesült Királyság svájci nagykövetsége ezt szeretné enyhíteni azzal a 22 tevékenységet tartalmazó listával, melyet a közösségi médiában megjelent bejegyzések szerint a svájci állampolgároknak küldött - adja hírül az Insider.

Lakóház Leedsben nem sokkal a karantén kezdete utánForrás: AFP/Lindsey Parnaby

A felsorolás egy része olyan hétköznapi tevékenységekből áll, mint például az ablakmosás vagy egy háromórás közösségimédia-szünet, de vannak excentrikusabb javaslatok is, mint például az ablakon keresztüli jódlizás.

Az éneklésnek ez az egyedi formája mélyen a svájci történelemben gyökerezik, a hegyi pásztorok ily módon kommunikáltak egymással nagy távolságokból, a műfaj később funkcióját vesztve a szórakoztatóiparban találta meg új helyét, de nem kizárt, hogy az elszigetelődés hatására új életre kel. A svájci nagykövetség ennek biztosan nem fog gátat szabni.

A listán egyébként más, nem egyértelműen a svájci élethez kötődő kreatív tevékenységek is szerepelnek, például a bútorok átrendezése, zoknistoppolás, zöldségpácolás, vagy az, hogy hívják fel valamelyik gyermekkel rendelkező barátukat, és telefonon mesét mondjanak.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek