A magyar zászlót is kivetítették egy svájci hegycsúcsra

  Sok más ország mellett, hazánk zászlaját is kivetítették az Alpok egyik legismertebb hegycsúcsára a svájciak, hogy szolidaritásukat fejezzék ki Magyarországgal is a koronavírus-járvány idején. 

  Michael Portmann

  A fényfestés április 24-én, este 11 órakor volt látható az Alpok hetedik legmagasabb hegycsúcsán, a Matterhornon – olvasható a Zermatti Hivatalos Turisztikai Szövetség honlapján. "Svájchoz hasonlóan Magyarország is szárazfölddel határolt ország. Sok magyar dolgozik Svájcban, köztük Zermattban is. A Matterhorn-fényfestés szimbólumként buzdít a reményre és a kitartásra."

  Ugyanazon a napon Dél-Korea, Thaiföld, Szingapúr, Liechtenstein, Oroszország, Ausztria, Lengyelország és Törökország zászlaja is megjelent a hegycsúcson 20 percre.

  Az elmúlt hetekben a zermatti turisztikai szövetség A fény remény! című projektjének keretében egy sor üzenetet vetített a hegycsúcsra, hogy reményt adjon az embereknek ezekben a nehéz időkben. Kezdetben a „Maradj otthon" és a „Remény" szavak voltak láthatóak, majd a koronavírus-járvánnyal sújtott országok zászlói fénylettek fel a szolidaritás jegyében.

  "Most elérkezett az idő, hogy köszönetet mondjunk" – írják a honlapon, ezért április 25-én, a "Köszönjük" felirat is megjelent különböző nyelveken. A vetítéssel fejezik ki hálájukat mindazoknak, akik meghatározó szerepet töltöttek be a járvány kezelésében: az orvosoknak, a katonaságnak, a közszolgálatnak, a tűzoltóságnak, és mindazoknak, akik biztosítják az alapvető ellátást, az ételt, az ivóvizet, az elektromosságot és a tájékoztatást.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!