Autóskemping épül a közkedvelt vajdasági tó partján

A szomszédos Vajdaságban található Topolya község önkormányzata több mint 200 ezer euró értékű beruházással gazdagítja a Topolyai-tó idegenforgalmi kínálatát. A vendégeket sok más mellett nemsokára egy új autóskemping is várja - tudtuk meg a vajdasági Magyar Szó napilap cikkéből.

Sokak kedvenc pihenőhelye a Topolyai-tópartForrás: Shutterstock / Készítette: Encse

A kemping területén két épületet hoznak létre, az egyik recepcióként üzemel majd, a másikban pedig új illemhelyiséget alakítanak ki. A területen az áram- és a vízellátást is megoldják. A későbbiekben sportpályát is kiépítenek a kemping területén, valamint hat bungalót hoznak létre.

A terveik között szerepel továbbá, hogy széles körben megismertessék az itt élő gazdag növény- és állatvilágot, továbbá a helyi ősi mesterségeket is bemutatnák. Ez utóbbival az itteni történelmet is megismerhetik majd az idelátogatók.

A Topolyai-tavat és környékét 2017. áprilisában természetvédelmi övezetté nyilvánították. Minden évben rengetegen járnak ide kikapcsolódni, ami nem is csoda, hiszen számos program várja a látogatókat.

Minden évben gyarapítják például a tó halállományát, ezért egyre többen érkeznek ide horgászni. Tavaly mintegy 500 horgászengedélyt adtak ki.

A helyi strandot is szépen karban tartják, a partszakaszt évente töltik fel folyami kaviccsal és rendszeresek a fejlesztések is: tavaly például mintegy 5 kilométer hosszú sétányt építettek ki a tó keleti partján, emellett karbantartott játszótér is várja a családokat. A tó vize kiváló a nyári lubickolásra, hiszen rendkívül tiszta. Az élményért belépőt sem kell fizetni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek