Ezekbe az országokba látogathatunk el még 2020 nyarán

 Még túl korai lenne azt mondani, hogy nyárra visszaáll a rend, mivel a mostani helyzet példátlan; még mindig nagyon keveset tudni a COVID-19 fertőzésről és immunitásról. Fennáll a veszélye annak is, hogy a túl korai újranyitások további fertőzéshez vezethetnek.

Horvátország távolabb eső részein indulhat meg először az életForrás: Shutterstock / Készítette: Andrew Mayovskyy

A társadalmi távolságtartás ezért fontosabb szerephez juthat a jövőben, mint gondolnánk, és ez az utazási élményekre is kihatással lehet. Bár sok helyszín újranyitásáról adtunk már hírt, egyes éttermek, bárok és kulturális helyszínek ezen a nyáron már nem fognak kinyitni; nem csak itthon, külföldön sem - olvasható a Lonely Planet cikkében.

Ennek ellenére egyes uniós országok, melyeknek sikerült kifejezetten alacsonyan tartanai a megbetegések számát és kordában tartani a vírus terjedését; megpróbálkoznak a nyári újranyitással. De mivel ezek is még csak tervek és bármikor visszavonhatóak, mindenképpen figyeljük a hivatalos kormányzati döntések alakulását, mielőtt bárhova jegyet vagy szállást fogalunk.

De azért jó hír, hogy legalább a lehetséges opciók megjelentek.

Horvátországról már sok témában hírt adtuk az elmúlt hetekben, most azonban úgy tűnik, a horvát turisztikai miniszter azt javasolta, hogy a távolabbi, izoláltabb helyeken lévő táborhelyek, kikötők és szállodák nyissanak meg újra az elkövetkező időszakban. A lassú és szerény újranyitás ezeken a helyeken könnyebben megvalósíulhat.

Cape Greco, Ciprus 2018-as felvétel; csak illusztrációForrás: Shutterstock

A ciprusi kormány kijelentette, hogy a sziget határait részben újranyitják a turisták előtt júliusban. De csak azokból az országokból érkezhetnek utazók, amiknek sikerült alacsonyan tartaniuk a fertőzési rátát, beleértve Dániát, Norvégiát, Izlandot, Görögországot és Izraelt. Remélik, hogy néhány héten belül pontosan megtudják majd mondani mikortól várják ezekből az országokból a turistákat.

A görög turisztikai miniszter szerint az ország már készül arra, hogy júliustól újra vendégül lássa a turistákat azokból a válogatott országokból, ahonnan nem várható újrafertőződés. Elmondása szerint a határok megnyitása olyan kérdés, amit meg kell vitatni az egészségügyi szakértőkkel, akik reményeik szerint zöld utat adnak a kezdeményezésnek.

A Kanári-szigetek természetes szépségeForrás: Kevin Eaves/Shutterstock

A spanyolországi Kanári-szigetek azt tervezi, hogy a belföldi utazók előtt augusztus elsején újra megnyitja a "kapuit". Októberben pedig már a nemzetközi turistaforgalmat is fogadni tudja majd. A szigetek idegenforgalmi minisztere azt mondta a helyi médiának, hogy a szigeteket "a turizmus biztonságának globális laboratóriumá" változtatná. Ez azért biztatóan hangzik.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek