Csehország már a hotelek és kávézók nyári újranyitását tervezi

Csehországban nagyon küzdenek azért, hogy hat hét múlva visszaállhasson az élet a normális kerékvágásba. Miután a kormányzat a korlátozó intézkedések fokozatos feloldásáról döntött, a legtöbb üzlet, szolgáltatás, és az éttermek kerthelyiségei is kinyithatnak május 25-én.

Prága - IllusztrációForrás: Vladimír Hirsch / Pixabay

A folyamat első részeként a termelői piacokat, a különféle szolgáltatóhelyeket, autószervizeket és bemutatótermeket, valamint a profi sportolók edzőtermeit nyitják meg, sőt a 10 főnél kisebb létszámú esküvők megrendezését is újra engedélyezni fogják. Erre április 20-tól kerülhet sor – írja az expats.cz oldala.

Április 27-től a 200 négyzetméteresnél kisebb alapterületű üzletek is kinyithatnak, kivéve az 5000 négyzetméteresnél nagyobb alapterületű bevásárlóközpontokban található egységeket.

Májusban pedig újraindulhatnak az autósiskolák és a maximum 1000 négyzetméteres üzletek is megnyithatnak. Május 11-től már az edzőtermek is fogadhatnak majd vendégeket, de csak úgy, ha a kliensek nem használják az öltözőt és a zuhanyzót.

2016-os felvétel - IllusztrációForrás: Pixabay

A kávéházaknak, a bároknak és éttermek kerthelyiségeinek május 25-től lesz zöld az út. Ekkortól a fürdők, a múzeumok, a galériák és az állatkertek külső szabadtéri részei is fogadhatnak vendégeket.

Az utolsó lépés június 8-án jön el. Innentől kezdve korlátozás nélkül működhet újra az összes kávézó, bár, étterem, szálloda és egyéb szálláshely. Ettől kezdve a maximum 50 fős rendezvények megtartására is lehetőség lesz. A kötelező maszkviselést azonban nem tervezi eltörölni a kormány, az továbbra is szükséges lesz minden nyilvános helyen.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek