Saját készítésű, méteres fejfedőt kell viselniük a kínai kisiskolásoknak

Egy kínai általános iskola diákjainak egy méteres fejfedőt kell viselniük, hogy az osztályukban tartani tudják a társadalmi távolságot, miután három hónappal a lezárások után visszatérhettek az iskolába. Egy videón rögzítették azokat a képsorokat, melyeken a tanulók olyan saját gyártású sapkákat viselnek, amelyek mind a két irányba botokkal lettek felszerelve.

A fotó illusztrációForrás: Jitlada Panwiset/Shutterstock

Az „egy méteres fejfedő" ötletét a Yangzheng Általános Iskola a Kína keleti részén található Hangcsou városában vezették be. Az iskola április 26-án üdvözölte az 1-3. osztályos tanulóika. Hong igazgató úr elmondta, hogy ezek a kalapok segítenek a diákok társadalmi távolságtartásában.

Arra biztatjuk a diákokat, hogy viseljenek egy méteres kalapot, hogy legalább ilyen távolságra maradjanak egymástól – mondta.

A tanárok arra kérték a gyerekeket, hogy készítsék el a fejfedőt otthon a szüleikkel, mielőtt visszatérnének az iskolába. Nézzék, hogyan sikerültek a méteres sisakok!

Eközben a sanghaji és a guangzhoui közép- és felső oktatási intézmények utolsó évét taposó diákjainak tízezrei is visszatérhettek hétfőn az iskolákba, míg a pekingi középiskolások végzős hallgatói tegnap már az osztálytermekben folytatták a tanulmányaikat. Az iskoláknak szigorú megelőző intézkedéseknek kell eleget tenniük a betegség terjedésének megakadályozására, ideértve az ingyenes arcmaszkok kiadását, az iskolák fertőtlenítését és a karanténterületek felállítását.

A mintegy 15 millió lakosú Guangzhou kormánya 208 000 visszatérő hallgatója mindegyikének adott egy tesztet, mielőtt engedélyezték volna számukra a belépést az iskolákba. A teszt kimutatja, hogy az illető jelenleg fertőződött-e az újszerű koronavírussal.

Az iskolavezetőknek minden tanuló és tanár számára minden nap egy arcmaszkot kell biztosítaniuk, és naponta fertőtleníteniük kell az étkezdéket, a kollégiumokat, az osztálytermeket és a mosdókat. Az iskoláknak a kapuknál ultravörös hőmérő berendezéseket kell telepíteniük, amelyek segítségével megfigyelhetők a hallgatók testhőmérséklete. A fővárosban közel 50 000, utolsó évét végző középiskolás diákja folytathatta tanulmányait Peking 254 iskolájában – olvasható a Daily Mailben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek