Kínában az utcán felállított átjárókon keresztül fertőtlenítik az embereket

A kínai városok legtöbbjében már a vírus kirobbanásakor permetező teherautók járták az utcákat az épületek, sőt az emberek fertőtlenítése céljából is. Egy idő után viszont fertőtlenítő alagutakat állítottak fel, hogy a járókelők ruházatát könnyebb legyen megszabadítani a vírusoktól.

A fotó illusztrációForrás: Prostock-studio/Shutterstock

Kínában országszerte széles körben már jó ideje alkalmazzák ezeket az átjárókat a koronavírus terjedésének blokkolására. A kapukat infravörös érzékelőkkel szerelték fel, és amikor az emberek besétálnak, egy adag fertőtlenítőszer fújódik az alagútba. Egy ilyen átjáróban működő gép állítólag másodpercek alatt képes fertőtleníteni az embereket. Az egyik sanghaji társaság olyan fertőtlenítőszeres átjárót állított fel, amely állításuk szerint a vírusok 99 százalékát elpusztítja. Ebben a kisfilmben láthatják, hogyan is néz ki egy ilyen fertőtlenítő alagút.

A szakértők szerint ezek a nyilvános alagutak nem képesek a vírus terjedésének megakadályozására, sőt egyes szakemberektől még olyan nyilatkozat is elhangzott, hogy akár többet ártanak az egészségnek, mint használnak. A fertőtlenítőszerek iránti igény annyira megnőtt februárban, hogy Kína egyik legnagyobb fehérítőpor-vállalata azóta is teljes kapacitással működik, hogy kielégítse a keresletet – írja a Bussiness Insider.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek