Fény derült a brit királyi család kedvenc szállodájának új tulajdonosára

A londoni Ritz Hotelt a múlt hónapban értékesítették 800 millió fontért, és ezzel a világ legdrágább szállodájává vált. Eddig homály fedte vevőjének személyazonosságát, most viszont kiderült, hogy az új tulajdonos nem más, mint a 40 éves Abdulhadi Mana Al-Hajri, katari üzletember.

A Ritz földszintjének egy részleteForrás: Herry Lawford/Wikipedia

A 136 hálószobás szálloda úgy tűnik, jó kezekben lesz. Az új tulajdonos megígérte, hogy a személyzet minden tagja a bérének teljes összegét megkapja, amíg a szálloda a koronavírus miatt zárva tart.

Kiváltság az ikonikus Ritz Hotel tulajdonosának lenni" – mondja az üzletember.

A Ritz a királyi család egyik kedvenc helye is: Károly herceg, és felesége, Kamilla hercegnő elsőként ezt a szállodát választották a munkatársaiknak tartott karácsonyi parti helyszínének, ráadásul Károly néhai nagyanyjának, az anyakirálynőnek is a Ritz étterme volt a kedvence, ahol saját asztalt is kapott.

Az emírnek és családjának London lett a második otthona. Azt szokták róluk mondani, hogy inkább ők a főváros tulajdonosai, mint a királynő, hiszen olyan épületek vannak a birtokukban, mint a világhírű Harrods áruház vagy a Canary Wharf bevásárló- és üzleti negyed Kelet-Londonban. Károly herceg egyébként szoros baráti kapcsolatot ápol a családdal – írja a Daily Mail.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek