Most nem marasztalják a turistákat Spanyolországban

Spanyolországban minden szállodának, kempingnek és rövidtávú tartózkodásra kiadott bérleménynek fel kell függesztenie a működését keddtől. A lezárásokra az országban egyre növekvő számú koronavírus-eset miatt van szükség.

Az egyik legkedveltebb úti cél Barcelona, amikor még élet töltötte meg az utcákatForrás: Kristina Spisakova/Pixabay

Mint a szóvivő elmondta: „A spanyol kormány megerősítette, hogy keddtől kezdve minden szálloda bezár Spanyolországban. Ezért azt javasoljuk, hogy a Spanyolországban tartózkodó turisták a lehető leghamarabb lépjenek kapcsolatba az utazásszervezőjükkel vagy a légitársaságokkal, hogy megszervezzék hazatérésüket ezen időpont előtt."

Az elkövetkező napokban Spanyolországból induló járatok üléseire várhatóan nagy lesz a kereslet, mivel a Ryanair és az EasyJet egyaránt bejelenti a jövő héten, hogy a járataikat szinte teljes mértékben beszüntetik.

Az ország március 14-én hirdetett vészhelyzetet válaszul a koronavírus kitörésére, amely miatt egy sor intézkedést vezettek be, beleértve az ország egész területén történő mozgás korlátozását. Már 14 769 megbetegedést regisztráltak az országban, eddig 638 haláleset történt. Spanyolország jelenleg karantén alatt áll, amely várhatóan további két hétig tart – írja cikkében a Braking Travel News.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek