Egyre több kis izlandi szálláshely kerül eladósorba

Körülbelül egy tucat miniszálloda és apartman vált eladóvá Reykjavík belvárosában az utóbbi időben, ám mivel különböző időpontokban kerültek fel a listára, eladásuk oka nem teljesen egyértelmű. A lakások elhelyezkedése itt tekinthető meg.

Forrás: nextvoyage/pixabay.com

Az izlandi turizmust súlyosan érintette a WOW air tavalyi csődje, de ennél is sokkal nagyobb csapást jelenetett a világjárvány kitörése. Árni Valur Sólonsson, az izlandi szállodaszövetség igazgatósági tagja arra számít, hogy a korlátozások feloldása után legalább fél év kell még ahhoz, hogy a turistaszám visszatérjen a korábbi szintre. Míg a kínálat meghaladja a keresletet, a szállásárak alacsonyabbak maradnak - derül ki az Icelandmonitor cikkéből.

Mint Magnús Árni Skúlason, a Reykjavík Economics vezérigazgatója elmondta, a reykjavíki ingatlanpiac jelentős változásokon megy keresztül, és valószínűnek tartja, hogy a fokozott verseny és a turisták rövid távú bérletére vonatkozó szigorúbb szabályok miatt sok lakást inkább eladnak vagy hosszú távú bérletre hirdetik meg.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek