Ennek az új zenei klipnek Izland lett a főszereplője

A Képzelt Város nevű zenekar új klipjét nemrég találtuk meg a YouTube-on, és nem tudtunk betelni a képi világával. A Dissenter című szám Izland teljesen lakatlan területeire repíti a nézőket és hallgatókat. Semmi sallang, semmi zavaró tényező, csak a passzoló hangulatú zene és a már-már nem evilági táj.

Tényleg nem evilági a tájForrás: Tóth Gergely / Képzelt Városok

A zenekar énekes-gitárosa, Kovács Ákos András elmondása szerint a Dissenter azt a vákuumot képviseli, amikor annyira bekebelez minket valami, hogy már szinte nem is hisszük, hogy létezik más is azon túl. Ezt állítja kontrasztba a klip Izland hatalmas tereivel és a teljes szabadság érzésével. Talán még a mostani bezártság-érzéseken is enyhíthet egy kicsit - olvasható a kliphez tartozó közleményben.

A videót Tóth Gergely vágta, és a felvételeket többszöri izlandi utazásai alatt készítette. Ahogy a felhasznált részeken is látszik, nagyrészt a sziget teljesen lakatlan, belső felföldi területein mozgott és dolgozott. Azt is elmondta, hogy az Izlandi-felföldre évente nagyjából 3 hónapig lehet bejutni a nyári és a kora őszi időszakban. Az út maga is nagyon kalandos: földutakon terepjáróval közlekedve, folyókon és átfolyásokon átkelve.

A képsoroknak köszönhetően most egy kicsit mi is elveszhetünk a végeláthatatlan területeken, láthatjuk az izlandi természet csodáit, és kicsit több mint öt perce távol lehetünk a civilizációtól, a pániktól, a járványtól, és rácsodálkozhatunk a természet teremtő- és pusztító erejére.

A zenekarnak egyébként nem ez az első természeti szépségeket előtérbe helyező klipje. A Stolen Land videóban a Csendes-óceán partjai mentén tehetünk virtuális túrát.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek