Vietnámban automatákkal próbálják elejét venni az éhezésnek

  A vietnámi Ho Si Minh-városában éjjelnappali rizsautomata, vagyis rizs ATM áll a lakosok rendelkezésére, melyből a biztonsági előírások betartása mellett ingyen vételezhetnek gabonát a rászorulók: a sorban egymástól másfél méterre kell állniuk, és kézfertőtlenítőt kell használniuk, mielőtt megnyomják a gombot. Hostessek figyelik, hogy az automatákból mindenkinek jusson - adja hírül a Travel and Leisure.

  Sorbanállók vietnámi ételosztásonForrás: AFP/Nhac Nguyen

  „Ez az egy zacskó rizs elég egy napra "- mondta a Reutersnek a 34 éves Nguyen Thi Ly, három gyermek édesanyja, akinek a férje elvesztette munkáját. „Most már csak a többi ételre van szükségünk. A szomszédaink néha adnak abból, ami náluk megmaradt, vagy instant tésztaételt eszünk. "

  A kezdeményezés mögött Hoang Tuan Anh, vietnami tech üzletember áll. Egy másik, hasonló gép üzemel Hanoiban is április végéig, vagy amíg a rizs el nem fogy. Ezenkívül Hue városában is vannak rizsautomaták, melyek legalább június végéig elérhetők lesznek a rászorulóknak.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!