Sakálcsaládok szórakoznak Tel-Aviv népszerű parkjában

Tel-Aviv nevezetes Hayarkon Parkja tavasszal kisgyermekes családokkal és kiránduló turistákkal telik meg, de az idén a járvány-helyzet ezen is változtatott. Emberek helyett sakálcsaládok gyülekezőhelye lett a nevezetesség.

Sakálcsaládok bukkantak fel - illusztrációForrás: Shutterstock / Készítette: Ozkan Ozmen

A park számos kikapcsolódási lehetőséget kínál: lehet sétálni, kerékpározni, vannak játszóterei, botanikus kertjei, sőt egy mini állatkert is megtekinthető. Továbbá madárház, vízi vidámpark, kisvasút gyerekeknek és mesterséges tavak is díszítik a parkot. A tavak némelyikében még vízibiciklizni is lehet.

A város sokszínű "nyugalom szigete" most azonban teljesen kihalt. A helyiek otthonukban várják a járvány elvonulását, turisták pedig nem érkeznek Izrael második legnagyobb városába. A szokatlan nyugalom az állatoknak is feltűnt, és ki is használják az emberek visszavonulását.

A sakálok kedvenc gyülekezőhelye lett a Hayarkon Park, ahová még alkonyat előtt megérkeznek. A park igazgatója szerint látszólag nagyon jól érzik magukat a kellemes, zöld környezetben: heverésznek és játszadoznak egymással a fűben. 

A sakálok korábban is felbukkantak éjszaka a városban, élelem után kutatva. Mivel tartanak az emberektől eddig a város peremén fordultak elő, most viszont a belvárosba is bemerészkednek. A szakemberek szerint az emberek tehetnek a jelenségről, ugyanis ételt hagynak az utcán a kóbor állatoknak, vagy kidobálják a maradékot, amire a sakálok szívesen rájárnak.

Az állatok ugyan tartanak az embertől és egyelőre nem jelentenek veszélyt, de ha rászoknak a városi kosztra, előfordulhat, hogy agresszívvá válnak, ha nem lesz számukra elegendő étel. Ezért fontos még időben megszakítani a sakálok élelmezését - hívják fel a figyelmet a szakemberek.

A járvány idején egyébként Izrael több városában is felbukkantak a vadállatok. Haifa városban vaddisznót láttak az utcán, Eilat üdülőhelyén pedig hegyi kecskék flangálnak - írja a szerb 021.rs hírportál.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek