Az indiai rendőrség keresi a csalót, aki a világ legmagasabb szobrát akarta eladni

Az indiai rendőrség eljárást indított egy ismeretlen online csaló ellen, aki megpróbálta a világ legnagyobb szobrát 4 milliárd dollárért eladni, állítva, hogy a bevételt a Gudzsarátban (India egyik  északnyugati állma) a koronavírus elleni küzdelmének támogatására fordítják. Az Egység szobra majdnem kétszerese a New York-i Szabadság-szobor magasságának – írja a World Economic Forum.

Vallabhbhai Patel szobra a Narmada folyó túlpartjáról nézveForrás: Pradeep717/Pradeep R/Wikipedia

A rendőrség szerint a kiberbűnözés azóta terjedt el, amióta a koronavírus miatti pánik szétterjedt az országban. Elmondásuk szerint az internetes bűnözés az ingyenes mobil feltöltéstől az ingyenes Netflix előfizetésekig terjedő csalásokig az elmúlt négy hétben 86 százalékkal növekedett. Olyan hamis alapítványi oldalakat is készítenek a csalók, amelyek megtévesztően hasonlítanak az eredetire. "Több mint 8300 panaszt kaptunk Indiából és a világ távoli országaiban élő indiaiaktól, akik több ezer dollárt adományoztak hamis számlákra" – mondta a belügyminisztérium vezető tisztviselője.

Az USA titkosszolgálata arra figyelmezteti a nemzeteket, hogy a koronavírus helyzetből fakadó bizonytalanság és a fokozott online tevékenység idején a számítógépes bűnözők aktívan dolgoznak, amelynek célja a helyzet kihasználása" – mondta Nitin Bhatnagar, egy magas rangú tisztviselő.

Az Egység szobra a világ legmagasabb építménye a182 méteres magasságával, ami 54 méterrel magasabb, mint az előző rekordőr, a Spring Temple Buddha Kínában. A szobor Vallabhbhai Patelt, az indiai függetlenség mozgalom egyik legjelentősebb vezetőjét, az első belügyminisztert és a független India első miniszterelnök-helyettesét ábrázolja. A Narmada folyó egy szigetén található, és a Sardar Sarovar Gát felé néz.

Narendra Modi miniszterelnök a szobor belsejében található múzeumban.Forrás: Prime Minister's Office (GODL-India), GODL-India/Wikipedia

A szobor öt zónára van felosztva, amelyek közül csak három hozzáférhető a nyilvánosság számára. Az alapjától Patel lábszáráig az első zóna, amelynek három szintje van, és tartalmaz egy kiállítási területet, mezzanint és tetőt. Az 1. zóna emlékkertet és múzeumot tartalmaz. A második zóna Patel combjáig nyúlik, míg a harmadik 153 méter magasan a kilátó galériáig terjed. A 4. zóna a karbantartási terület, míg a végső zóna a szobor fejét és vállait tartalmazza. A szobor lábait alkotó betontornyokban két lift található. Mindkét felvonó egyszerre 26 embert szállíthat a néző galériába alig több mint 30 másodperc alatt. (Wikipedia)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek