Fura sisakban ösztöz felelősségtudatra egy indiai rendőr

Igen kreatív és hatékony módszert választott egy indiai rendőr, hogy felhívja a polgárok figyelmét a koronavírus okozta óvintézkedések betartására. Szerinte a helyiek túl lazán kezelik a kialakult helyzetet.

Koronavírus formájú bukósisakot szerzett be a rendőr - illusztrációForrás: Pixabay / Készítette: line2art

Rajesh Babu, Csennai település rendőre koronavírus formájú bukósisakban állítja meg a gyalogosokat és a járművel közlekedőket az ellenőrzőpontokon. A sisakból vörös tüskék állnak ki, pontosan úgy néz ki, mint a koronavírus mikroszkopikus képe. A Global News egy videót is feltöltött a nem mindennapi jelenségről:

A rendőr azért találta ki a visszatetsző kiegészítő viselését, mert úgy gondolja, a helyiek nem veszik komolyan a higiéniát, ahogyan az otthonmaradás fontosságát sem. Hiába kértek mindenkit, hogy ne hagyja el otthonát, a város tele van járó-kelőkkel, akik ráadásul szájmaszkot sem viselnek.

A "vírus fejű" rendőr ezzel a mondattal próbálja felelősségtudatra bírni az embereket: "Ha te kijössz, én beférkőzöm".

Az imént említett esettel ellentétben Indiában is akadnak olyan emberek, akik komolyan veszik a karantént és az elkülönülést. Egy falu lakói egyenként a fára vonultak, hogy ne érintkezzenek egymással.

Az országban egyébként jelenleg mintegy ezer fertőzöttről tudnak, és 29-en haltak bele a vírusba. A polgárokat egy héttel ezelőtt küldték 21 napos házi karanténba. Bezártak a boltok, piacok, gyárak, kisüzemek, vallási intézmények és a közlekedés is szünetel - írja a CNN-re hivatkozva a horvát Index portál.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek