Nézze ezeket a csodás fotókat India lépcsős kútjairól!

Victoria Lautman chicagoi újságíró hét éven keresztül járta India különböző részeit, hogy az ország egyik legyegyedibb építészeti alkotásait, a lépcsős kutakat kutassa. A hosszú évek munkájából most összeállított egy kötetet, amiben 75-öt mutat be a legszebbek közül, írja a Lonely Planet.

Victoria Lautman

Ezek az építészeti csodák vizet adtak azoknak a helyieknek, akik egy szinte végtelennek tűnő lépcsősoron ereszkedhettek le rajtuk keresztül a vízforrásokhoz.

De nem csak vizet adtak, menedékelyként is szolgáltak a helyi közösségek számára; emellett távoli oázisként és imahelyként is használták őket.

Funkcióikon túl káprázatos műszaki, építészeti és művészeti alkotások is voltak, néhányukat pazar díszítéssel látták el, másokat azonban meghagytak minimalistán, dísztelenül.

Vannak közöttük óriási, kilenc szinttel a földbe süllyesztett szerkezetek, de kisebbek is, amik privátabbak, intimebbek.

A könyv 75 lépcsős kutat mutat be, ami csak egy töredéke annak, amit az újságíró lefotózott. Színes fotók százai, leírások és GPS koordináták egészítik ki a kötetet.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek