Kisiskolás módszerrel büntetik a kijárási tilalmat megsértő turistákat Indiában

  Tíz izraeli, mexikói, ausztrál és osztrák turistát sújtottak szokatlan büntetéssel az észak-indiai Risikesben, amelyet a Beatles együttes tett világhírűvé azáltal, hogy tagjai 1968-ban a Himalája lábánál fekvő város egyik szentélyébe vonult vissza spirituális nyugalmat keresve. A renitensek látoagtóknak 500-szor kellett leírniuk, hogy "nem tartottam be a kijárási tilalom előírásait, és ezért bocsánatot kérek" - derül ki az MTI híréből.

  RisikesForrás: meg and rahul/commons.wikimedia.org

  A térségben jelenleg több mint 700 külföldi turista tartózkodik. Az itteni szállodák a jövőben csak egy helyi segítő kíséretében engedélyezhetik vendégeiknek a hotel elhagyását.

  Indiában március vége óta van érvényben kijárási tilalom a koronavírus-járvány miatt, az emberek csak élelmiszer és gyógyszer vásárlása céljából hagyhatják el lakhelyüket. Több állam már jelezte, hogy meghosszabbítja a keddig tartó korlátozást, a szövetségi kormány egyelőre nem jelezte, mi a szándéka.
  A több mint 1,3 milliárd lakosú országban hétfőig 9152 koronavírusos esetet regisztráltak, a halottak száma 308.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!