Van, ahol a karantén egyszerűen nem kivitelezhető

A koronavírus teremtette helyzetben az önkéntes vagy kötelező elszigetelődés nem mindenhol valósítható meg, így például India nyomornegyedeiben sem. Míg az ország közép- és felső osztályai elvonulhatnak lakásaikba és házaikba, jól felszerelt éléskamrával rendelkeznek és akár otthon is dolgozhatnak, ez a lehetőség nem mindenki számára adott - derül ki a CNN cikkéből.

Forrás: YGLvoices/commons.wikimedia.org

Az utcák például sok helyen annyira keskenyek, hogy két ember nem tud elmenni egymás mellett anélkül, hogy a vállaik összeérnének. Emellett komoly gondot okoz a vízhiány is, és sok családnak a víz miatt mindenképp el kell hagynia az otthonát.

Az egyik nyomornegyedben például a nők reggelente együtt mennek mosni és vizet gyűjteni. A házakhoz nem tartozik külön zuhanyzó vagy fürdőszoba, a közös csap az egyetlen vízforrás. Mumbai Dharavi negyedében például 1440 lakosra jut egy WC, és Mumbai nyomornegyedeiben a WC-k 78%-ában nincs víz.

A nyomornegyedek lakói emellett nem tehetik meg, hogy ne dolgozzanak, fájdalmas döntést kell meghozniuk: elmennek dolgozni vállalva a fertőzés kockázatát vagy otthon maradnak és éheznek. Vannak olyanok is, akik viszont munkájuk elvesztése miatt igyekeztek visszajutni a városból vidékre, a vasutak lezárása miatt gyakran több száz mérföldet gyalogolva. A hatóságok most igyekeznek megtalálni ezeket az elvándorolt milliókat, hogy elrendeljék náluk a két hetes karantént.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek