Ezekbe az országokba nem ért el a járvány

  Január 12-én a koronavírus még Kínára korlátozódott, egy nappal később azonban már Thaiföldön is megjelent, nem sokkal ezután pedig Dél-Koreában és az Egyesült Államokban is találtak fertőzötteket. Kitört a világjárvány, és most már több, mint egymillió fertőzöttet tartanak számon a világon - adja hírül a BBC.

  Tengerpart a Marshall-szigetekenForrás: Peter Mellow/pixabay.com

  Még most is találunk azonban olyan országokat, ahol úgy tűnik, nincs jelen a betegség:
  A Madagaszkártól északra található Comore-szigetekről, Dél-Szudánból, a Guineai-öbölben elhelyezkedő São Tomé és Príncipéről, valamint a Dél-afrikai Köztársaság területébe ágyazódott Lesothóból nem érkeztek hírek fertőzöttekről, emellett Óceánia térségének szigetei is elkerülni látszanak a járványt: a Marshall-szigetek, Mikronézia, Kiribati, Nauru, Palau, Tonga, Tuvalu, a Salamon-szigetek, Szamoa és Vanuatu is megúszni látszik a betegséget. Az ázsiai országok közül Tadzsikisztánból, Türkmenisztánból, Jemenből, valamint Észak-Koreából nem érkeztek adatok fertőzöttekről.

  Ezek között találjuk az ENSZ adatai szerint a világ 10 legkevésbé látogatott országát, emellett a listából is kitűnik, hogy a szigetlét előnyt jelent a fertőzés terjedésével szemben, de ettől függetlenül sok helyen hirdettek veszélyhelyzetet és zártak le határokat a vírus hírére.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!