Akiket a koronavírus miatt elvesztettünk – cikksorozatot indított a New York Times

  Akiket a koronavírus miatt elvesztettünk címmel indított sorozatot a New York Times weboldala, amelyben a koronavírus világjárvány következtében elhunyt művészekről, orvosokról, tudósokról, diplomatákról és közszereplőkről emlékeznek meg egy-egy történettel vagy néhány sorral pályájuk, életük legfontosabb mérföldkövei kapcsán.

  Forrás: The New York Times

  Legutóbb április 2-án, csütörtökön Ken Shimura az egyik legnépszerűbb japán komikus neve került fel a listára, aki 70 éves korában vasárnap halt meg egy tokiói kórházban. Shimura március 17-én érezte először, hogy nincs jól. Két nappal később belázasodott, súlyos fáradtságot, fájdalmat érzett tagjaiban, március 20-án kórházba került, három nappal később pedig pozitív lett a koronavírus-tesztje. Szervezete egy hétig bírta a küzdelmet a kórral – írja cikkében a New York Times. A lap sokak mellett megemlékezett a tavaly nyáron Magyarországra érkezett Steven Dick budapesti brit nagykövethelyettesről is, akinek halálát múlt hét szerdán jelentették be a magyar hatóságok. Steven Dick 37 éves volt.

  De olvashatunk Wallace Roney amerikai dzsessztrombitásról (59 évet élt), Dr. John Murray nemzetközileg elismert tüdőgyógyász-specialistáról (92 évet élt), Pape Dioufról, az Olympique Marseille labdarúgócsapatának korábbi legendás elnökéről (68 évet élt), és Bucky Pizzarelli jazzgitárosról is, aki a vasárnapi pozitív koronavírus-tesztje után ma hajnalban 94 évesen halt meg New Jersey-i otthonában.

  Ugyanezen a szomorú listán kapott helyet Alan Merrill zenész (69 évet élt), Dave Edwards (48 évet élt) kosárlabdázó, Joe Diffie Grammy-díjas countryzenész (61 évet élt), az alig 30 éves Zimbabwei televíziós újságíró, Zororo Makamba, és Kious Kelly New York-i ápoló (48 évet élt), aki azzal került a nemzetközi sajtó hírfolyamába, hogy védőruha hiányában szemetes zsákban volt kénytelen ellátni a betegeket – munkatársai azóta is a kórházat okolják haláláért. És ez még mindig csak néhány név arról a listáról, amely napról-napra egyre hosszabb.

  A New York Times a világjárványban meghalt ismert emberek történetei alatt egy kitöltendő űrlapon most arra ösztönzi olvasóit, hogy aki elvesztette egy családtagját vagy ismerősét, írjon pár szót vagy egy történetet róla, és a sorok között arról is, hogy miért számított igazán különlegesnek az életében.

  Az online lap weboldalán található megemlékezések részleteinek elolvasásához előfizetés szükséges, egy mail-címes feliratkozást követően azonban egy hétig ingyen lehet hozzáférni a lap ezen tartalmaihoz.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!