Videón mutatják be a karanténkórházzá alakított vonatokat

Karanténkórházzá alakítja át vonatait a pakisztáni Nemzeti vasúttársaság. Az ülések helyére kórházi ágyak és egészségügyi felszerelés kerül, a megszokott utasok helyett, pedig a koronavírussal megfertőzött emberek robognak a szerelvényekkel. Hasonló akcióba kezdtek Indiában is – tudtuk meg a szerb 021.rs  hírportál híréből.

Fertőtlenítik és átalakítják a vonatokat - illusztrációForrás: Shutterstock / Készítette: Coolpicture

A karanténvonatok készen állnak a betegek megfelelő körülmények közötti ellátására és szállítására az országon belül. Mintegy 220 vagont alakítanak át erre a célra, mindegyik kocsiban kilenc ággyal. A felszerelt szerelvény kinézetét a Twitteren is közzétették:

Pakisztán két legnagyobb városában Karacsiban és Lahorban, továbbá Szukkúr, Ravalpindi és Multán városokban további 100 vagont alakítottak át a betegeknek, hogy csökkentsék a kórházakra nehezedő nyomást.

Az országban egyébként minden vonatjáratot szüneteltetnek, kivéve a tehervonatok menetrendjét, amelyek élelmet és létfontosságú árut szállítanak a lakosságnak. A vasúti közlekedés várhatóan áprilisban áll vissza a régi kerékvágányba.

Indiában is megkezdték a vagonok karanténkórházzá alakítását. Ők a hétvégén mutatták be a prototípust és a munkafolyamatokat:

Az indiaiak minden héten 10 vagont szerelnek fel ágyakkal és lélegeztetőgépekkel, azzal a céllal, hogy mozgókórházat hozzanak létre az ország 16 zónájában.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek