Videón mutatják be a karanténkórházzá alakított vonatokat

  Karanténkórházzá alakítja át vonatait a pakisztáni Nemzeti vasúttársaság. Az ülések helyére kórházi ágyak és egészségügyi felszerelés kerül, a megszokott utasok helyett, pedig a koronavírussal megfertőzött emberek robognak a szerelvényekkel. Hasonló akcióba kezdtek Indiában is – tudtuk meg a szerb 021.rs  hírportál híréből.

  Fertőtlenítik és átalakítják a vonatokat - illusztrációForrás: Shutterstock / Készítette: Coolpicture

  A karanténvonatok készen állnak a betegek megfelelő körülmények közötti ellátására és szállítására az országon belül. Mintegy 220 vagont alakítanak át erre a célra, mindegyik kocsiban kilenc ággyal. A felszerelt szerelvény kinézetét a Twitteren is közzétették:

  Pakisztán két legnagyobb városában Karacsiban és Lahorban, továbbá Szukkúr, Ravalpindi és Multán városokban további 100 vagont alakítottak át a betegeknek, hogy csökkentsék a kórházakra nehezedő nyomást.

  Az országban egyébként minden vonatjáratot szüneteltetnek, kivéve a tehervonatok menetrendjét, amelyek élelmet és létfontosságú árut szállítanak a lakosságnak. A vasúti közlekedés várhatóan áprilisban áll vissza a régi kerékvágányba.

  Indiában is megkezdték a vagonok karanténkórházzá alakítását. Ők a hétvégén mutatták be a prototípust és a munkafolyamatokat:

  Az indiaiak minden héten 10 vagont szerelnek fel ágyakkal és lélegeztetőgépekkel, azzal a céllal, hogy mozgókórházat hozzanak létre az ország 16 zónájában.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!