Megszűnt a tömeg, végre újrafesthető a világ leghíresebb zebrája

A londoni járvány-lezárások és szabályozások miatt, végre van lehetőség a régóta esedékes takarításra és újrafestésre a világ egyik legismertebb gyalogos átkelőjénél. A londoni Abbey Road kereszteződésen, ahol a Beatles fotósa több mint 50 évvel ezelőtt, 1969-ben elkattintott egy képet az „Abbey Road" album borítójához, most végre újra fehéren pompázhat.

A fotó 2017-ben készült - illusztrációForrás: Rudy and Peter Skitterians / Pixabay

A turistamentes zebra újrafestésének munkálatait az Abbey Road Studios Instagram-fiókján nézhetjük meg. És bár könnyű munkának tűnik egy zebra felfrissítése, az állandóan itt járkáló turisták hada jócskán megnehezíti a feladatot. Most azonban jócskán legyengült a forgalom az autósok és a járókelők részéről is - olvasható a Travelandleisure.com oldalán.

A legutóbbi adatok szerint az Egyesült Királyságban több mint 22 400 embernek lett pozitív a koronavírus tesztje, köztük Boris Johnson miniszterelnöknek és Károly hercegnek is.

A BBC szerint a kereszteződés közelében lévő falakat háromhavonta újrafestik, hogy elfedjék (vagy inkább újra helyet csináljanak) az arra járó Beatles rajongók üzeneteit. De a zebrát ennél sokkal nehezebb felfrissíteni; ha nem is a 24/7-ben közlekedő gyalogosok, de a sűrű autósforgalom miatt. A friss festést azonban most mindenki megcsodálhatja az Abbey Road webkamerájának élőadásának köszönhetően.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek