Ez az európai ország kezeli leglazábban a koronavírust

Európában sorra hozzák meg a járvány terjedését csökkentő szigorításokat, kivéve egy országot: Svédországban nem állt meg az élet, szinte minden a megszokott módon zajlik.

Stockholmban nem állt meg az élet - illusztrációForrás: Shutterstock / Készítette: Mistervlad

Nyitva vannak az éttermek, a boltok, a kávézók és a síközpontokban is fogadják a sportolni vágyókat. A főváros utcái továbbra is tele vannak járókelőkkel, fagyizó és játszadozó gyerekekkel, kávéjukat kortyolgató helyiekkel. Ez az ország a polgárok tudatosságára bízza a járvány kezelését - írja a szerb 021.rs portál.

A legszigorúbb korlátozás eddig, hogy 50-nél több fő nem tartózkodhat egyszerre az éjszakai szórakozóhelyeken, és április elsejétől tilos látogatni az idősek otthonában tartózkodó személyeket.

Szigorú rendeletek helyett iránymutatók

A skandináv államban javaslatokkal próbálják ösztönözni az embereket az otthonmaradásra. Ennek oka a gazdaság stabilitásának megtartása és a helyiek tudatoss viselkedése - mutatott rá cikkében a Pannon RTV. A népegészségügyi hivatal naponta tesz ajánlásokat arra vonatkozóan, hogyan kellene az embereknek viselkedniük a vírus idején. Elsősorban azt ajánlják, hogy betegen senki se hagyja el az otthonát. Ezt a legtöbben be is tartják.

A 021.rs híre szerint az utakon érezhetően mérséklődött a forgalom és a főváros tömegközlekedését mintegy 50%-kal kevesebben vették igénybe a múlt héten, mint korábban. Továbbá az is felelőségtudatra vall, hogy Stockholm lakosainak közel fele az otthoni munkavégzés mellett döntött.

A svédek úgy vélik, hogy az emberek egészséges életéhez hozzátartozik a friss levegőn való mozgás, ezért nem tartják helyes döntésnek a karantén bevezetését. Svédország egyébként eddig 4435 fertőzöttet, 180 halálos esetet és 16 gyógyultat tart számon. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek