Károly hercegnek pozitív lett a koronavírus-tesztje, de jól van

A Clarence-házban, a Westminsterben található királyi rezidencián bejelentették, hogy a walesi hercegnek pozitív lett a koronívírus-tesztje. A 71 éves herceg enyhe tüneteket mutat, "egyébként jó állapotban van" – mondta a szóvivő. Hozzátette, hogy a 72 éves hercegnőn, Kamillán is elvégezték a tesztet, de neki nincs vírus a szervezetében. 

Károly herceg, a trónörökös jól viselii a betegségét -  illusztrációForrás: Bart Lenoir/Shutterstock

A Clarence-ház nyilatkozata így szól: "A kormány és az orvos tanácsainak megfelelően a herceg és a hercegnő ma már elszigetelve laknak skóciai otthonukban. Nem lehet megállapítani, hogy a herceg kitől kapta el a vírust, mivel az elmúlt hetekben sok elkötelezettségének tett eleget, miközben a közfeladatait végezte."

Kamilla és Károly vasárnap érkezett Skóciába. Károly a hétvégén enyhe tüneteket mutatott, ezért hétfőn az NHS tesztelte mindekettejüket Aberdeenshireben. Az eredmények kedd este lettek készen, amelyek egyedül Károly fertőzőttség mutatták ki. Ennek ellenére a herceg még mindig dolgozik, felkészült és jókedvű.

A 71 éves trónörökös utoljára március 12-én találkozott édesanyjával, a királynővel

Három nappal korábban viszont anya és fia hosszabb ideig kapcsolatba kerültek egymással de állítják, hogy a királynő egészsége jó.

Az idős királynőre és férjére a legveszélyesebb a vírus, így remélhetőleg nem kapta el fiától, Károlytól - illusztrációForrás: Karl Weller/Shutterstock

A múlt héten az idős, és emiatt a legveszélyeztetettebbek közé tartozó Erzsébet a Windsori kastélyba tette át székhelyét férjével, ahogy korábbi hírünkben erről mi is beszámoltunk. A királyi párnak életkoruk (93, illetve 98 év) miatt különös figyelmet kell fordítaniuk arra, hogy a vírus ne veszélyeztesse őket.

Károly herceg és Kamilla a kormányzati tanácsokat követve a skót házban tehát jelenleg külön laknak. Ez nem egy hatalmas épület, de természetesen elég nagy ahhoz, hogy elszigetelődhessenek egymástól. Károly várhatóan Skóciában marad még néhány hétig, hogy teljesen felépüljön. Egy palotából származó forrás szerint a herceg beszélt telefonon a királynővel, és a fiaival is, és jókedvű – írja a BBC.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek