A legjobb szállodák ablakából láthatunk rá a világra

  A világ múzeumai virtuális túrákat kínálnak legjobb kiállításaikról, a BroadwayHD oldalán régebbi előadások nézhetők vissza 7 napos, ingyenes kezdőcsomaggal, a Metropolitan Opera pedig online előadásokat kínál. A virtuális világjárás kollekcióhoz pedig most hozzáadódik még egy ihletforrás: a szállodák élő közvetítései és hanganyagai.

  Web-ablak a nagyvilágraForrás: shutterstock.com

  A világ minden táján találni olyan szállodákat, melyeknek ablakaiból csodálatos kilátás nyílik a környező tájra, tengerpartra, privát öbölre, tavakra vagy hegyvidékekre. A Travelandleisure.com cikkéből mi most négy olyan hotelt választottunk ki, ahol négy különböző típusú felvételen keresztül "szállhatunk" meg és csodálhatjuk a kilátás a szobánk ablakából.

  A San Diego városában található Hotel Del Coronado így foglalja össze a Csendes-óceánra néző webkamerájának látványát: "Zúduló hullámok. Óceán szellő. Melengető napsugarak. Élő strandkameráink bepillantást nyújtanak a hotel ablakaiból látható csodás kilátásra."

  Coronado Beach és sétány, San DiegoForrás: Shutterstock.com

  A hotel egyébként tényleg tökéletes helyen van, és a videókból ítélve az is értette a dolgát, aki a kamerákat elhelyezte. Látható a szálloda előtt húzódó egész partszakasz és a promenád is. Esténként kissé szemcsés a kép, de ilyenkor átválthatunk Time Leaps videóra is, ami a part egy teljes napját bemutatja pár pillanat alatt; napfelkeltétől éjszakáig.

  Kilátás az ÓvárosraForrás: Shutterstock.com

  Jelenleg a jeruzsálemi Inbal luxushotel kínálja a webkamerás felvételek egyik legszélesebb választékát az interneten. Mivel a szálloda ideális helyen, egy domb tetején áll, ahonnan rálátni a Liberty Bell Parkra és az Óvárosra, így nem is kérdés, hogy a webkamerák felvételeit megosztják a nagyvilággal. Kilométerekre ellátni a kamera helyzetéből, az oldalon pedig 360 fokban navigálhatunk, beállíthatjuk a Time Leaps funkciót, napra és időre pontosan, készíthetünk panorámaképeket és le is tölthetjük őket. Sőt e-képeslapként még el is küldhetjük őket ismerőseinknek.

  A Csendes-óceán partja mentén található Malibu Beach Inn egy kaliforniai menedékhelynek számít, ha pihenésről van szó. De most a virtuális vendégeket is örömmel fogadja és állandóan működő webkameráján keresztül rálátást nyújt a hotel előtti tengerszakaszra, illetve a vízbe hosszan benyúló stégre. Ha szerencsénk van és jó időben kattintunk az oldalra, akkor talán még egy-két bálnát is megpillanthatunk az élő felvételen.

  A St. Barts szigetén található szálloda nem videós élményt kínálForrás: shutterstock.com

  A Le Barthelemy Hotel & Spa a Karib-tengerben, Saint-Barthélemy szigetén található és egy kicsit másképp gondolkodik a streamelésről, mint a többi hotel. A vezetőség ugyanis nem videót adott közre, hanem egy hangfelvételt, amit akár le is tölthetünk és magunkkal is vihetünk, még a fürdőszobába is. A felvételen a tenger hangjai hallhatók, amiket a szálloda előtti, privát természeti rezervátumban rögzítettek. A hullámok hangja, a homok percegése, a sirályok kiáltozása tökéletes háttere lehet egy jóga-, vagy meditációs órának, vagy egy megnyugtató fürdőzésnek. A letölthető felvételt az oldal legaljára görgetve találják meg.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!