Még több művészeti értéket láthatunk majd a horvát kikötővárosban

  Úgy döntöttek a dubrovnikiak, hogy felpörgetik a város kézműves és iparművészeti turizmusát. Az ilyen jellegű helyi vállalkozókat anyagi támogatásban részesítik - írja a horvát Slobodna Dalmacija hírportál.

  Hagyományos, régi mesterségeket mutatnak beForrás: Shutterstock / Készítette: Zvonimir Atletic

  Összesen egy millió kunát szánnak a művészeti tevékenységek fellendítésére. A kézművesek felkarolása azt jelenti, hogy várhatóan a jövőben még több horvát értéket ismerhetünk meg dubrovniki látogatásunk során.

  A helyi iparművészek támogatásának egyik feltétele ugyanis az, hogy kiállításokkal, izgalmas műhelymunkákkal, tudásuk átadásával ismertessék meg másokkal a hagyományos foglalkozásukat.

  A turisták tehát ezentúl mélyebben is beleláthatnak majd a helyi értékekbe, a régi mesterségekbe, azaz a horvát kézműves műhelyekbe. Várhatóan egyúttal a minőségi ajándéktárgyak kínálata is kibővül.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!