Megújult külsőben pompázik hamarosan a százéves városszimbólum

Kicsinosítják a szomszédos vajdasági város, Zenta száz éves szimbólumát. A városháza homlokzatát három fázisban újítják fel, az első kettő már lezajlott, most jöhet a folytatás.

Szépítik a Zentai Városházát - illusztrációForrás: Facebook / I Love Zenta

Az épület kupolarésze korábban már átesett egy nagyszabású tatarozáson, a második fázisban kapott támogatást pedig az épület a Főtér és a Posta utca felőli homlokzatának a felújítására fordították. Most újabb támogatást kaptak, amelyből folytathatják a városháza főtér felőli homlokzatának kicsinosítását - áll a vajdasági Pannon RTV hírében.

A Zenta Fő terén álló városháza egyébként már több mint 100 éve ékesíti a Tisza-menti várost. A helyiek szerint Zenta egyik jelképének számít, és az itt megforduló turisták nem tudnak úgy elmenni mellette, hogy ne vennék észre a régi, jellegzetes épületet.

A jövőben még több tekintetet vonz majd a kupolás építmény, hiszen a korábbinál is szebb külsővel várja a turistákat. Ha nem szeretne lemaradni a város további látványosságairól és rendezvényiről sem, ezzel a mobil alkalmazással feltérképezheti a legjobb turistahelyeket.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek